Per xerrar de llibres i altres coses

Bé, ja he llegit el segon llibre d’aquesta jove (comparada amb jo) autora sueca, titulat Sangre derramada (Det blot som spillts, 2004; Seix Barral, 2010; 462 pàgs.), premi a la millor novel.la negra sueca de l’any.

Na Rebecka Martinsson, heroïna de la primera novel.la, ha quedat una mica trasbalsada després dels aconteixements que li varen tocar viure a l’anterior llibre. Està de baixa perquè no se sent capaç de normalitzar la seva vida, ni laboral ni personal. El seu cap no sap què fer perquè se recuperi de les ferides emocionals que arrossega, de manera que, aprofitant que han d’anar a Kiruna (escenari dels fets anteriors i poble on va néixer na Rebecka) per una feina rutinària, li demana que acompanyi a l’advocat encarregat del cas. Una vegada allà intenta superar els traumes, però la cosa se complicarà, i molt, quan descobreix que una pastora protestant ha estat brutalment assassinada. La inspectora Anna-Maria Mella és l’encarregada d’investigar la mort de la pastora, a qui molts homos odiava a mort, sobre tot un club de caçadors a qui ella volia negar el dret a caçar en els terrenys parroquials. El cas, que d’entrada pareix tenir relació amb el que es conta en el primer llibre (un assassinat relacionat amb la religió), esdevé molt més complicat del que pareixia, i novament na Rebecka se troba en el camí d’un assassí molt perillós.

De manera paral.lela, al final de cada capítol, l’autora inclou una història en la que mos relata les penúries d’una lloba, Patas doradas, a qui la seva manada treu del grup i que ha de sobreviure tota sola.

En fi, m’ha agradat bastant, crec que n’Asa Larsson escriu molt bé, descriu amb gran precisió els personatges i l’entorn en què es desenvolupa l’acció, i crea una trama molt ben elaborada, cuidant els detalls amb gran mestratge.  Sense cap dubte, estam davant d’una de les figures de la novel.la negra actual.

Anuncis

Comments on: "Sangre derramada. Åsa Larsson" (4)

  1. Molt bé, això de la lloba com a història paral·lela, no queda una mica cursi? Té sentit dins la història original?. bé com la tenc en format electrònic, segurament hi podré recalar.
    vaig acabar Camilla Lackberg 2, ja ho comentaré al lloc pertinent. Veig que les vacances han retut.

  2. Podríem dir que la lloba de la història és la desencadenant última, encara que indirecta, de tots els aconteixements que conta la novel.la. No puc dir massa més, no per no desvetllar la trama, sinó perque jo crec que el llibre s’ha de llegir sense cap coneixement previ, amb una ment fresca i no biaixada per cap dada. Quan entris en el món de n’Asa Larsson m’entendràs, perquè el que ella crea és realment un món dins del nostro món. I no, no és gens cursi; en tot cas, pareix un documental d’en Félix Rodríguez de la Fuente (si els recordes, mos ficava dins de la vida dels animals, i endemés els llops eren la seva debilitat).

    Esper la ressenya de na Lackberg 2. I tu, què, has llegit per la ciutat del meu estimat Ajax, cuna del nostro president d’honor? Per cert, molt bona (encara que un poc gòtica) la pel.lícula Amsterdamned, sobre un assassí en sèrie que actua en els canals d’Amsterdam. I no, crec que no la tenc.

  3. D’acord, llegirem Asa Larsson, aviat hi haurà un comentari sobre una llama misteriosa de Phillip Kerr, ja falta poc. He vsit, fa temps, la pel.lícula Amsterdamned, i hi vaig pensar allà, sobretot en com n’ha de ser de difícil fer persecucions de cotxos amb aquells carrers tant estrets, però n’hi havia.

  4. És que som bons, o no?

    Estic content que hagis entrat en el món Kerr. Na Xisca també ja n’ha llegit un, el primer de la sèrie Berlin noir. Per cert, esperam la ressenya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: