Per xerrar de llibres i altres coses

STONER. John Williams.

John Williams (1922-1994) va néixer i es va criar a Texas. Va col.laborar en diverses publicacions i emisores de ràdio, fins que el 1942 es va allistar a l’exèrcit de l’ aire. Va passar dos anys i mig com a sergent a l’Índia i a Birmània i allà va escriure la seva primera novel·la Nothing But the Night. A la Universitat de Denver va obtenir un títol de postgrau i el 1954 hi va tornar com a professor. Va publicar dos llibres de poemes i tres novel·les: Butcher’ s  CrossingStoner Augustus (guanyadora del National Book Award 1973).

El protagonista de la novel·la, professor universitari, és un anti-heroi que porta un vida monòtona, però crea un lligam amb el lector difícil d’ explicar. No és tan divertit com en Wilt i no passa per situacions tan dantesques, però per això mateix sembla més real i més proper.

William Stoner, el protagonista, va néixer el 1891 en una petita granja al cor de Missouri. De petit ajudava a la granja familiar i per tal de poder-se pagar els estudis treballava a la granja dels Foote, propera a la universitat.  Stoner era un estudiant solitari i tímid i la novel·la és el relat de la vida monòtona d’aquest home mediocre. Passa pel món de puntetes. Els seus alumnes, els companys i la pròpia esposa podrien viure feliçment sense ell. Ell, però, té dues gran passions a la vida: la literatura i la seva filla.

Aquells lectors afeccionats a la literatura els agradarà aquesta novel.la. Quan vaig acabar de llegir-la vaig observar que, sense saber com, aquest poc extraordinari professor de literatura se’t fica a la pell.

Anuncis

Comments on: "STONER. John Williams." (4)

  1. No sé si m’agradaria, perquè en Wilt no me va agradar gens. De totes formes, potser el vaig llegir en una mala època, i a més pareix que Stoner no és tan exagerat. Qui sap…

  2. No hi ha acció trepidant. A més hi ha referències i comentaris literaris de llibres clàssics que per ventura t’ avorririen. Aquest llibre és per a un altre tipus de lectors.

  3. Jo sí que som un lector adequat per aquest llibre. De fet fa ganes llegir-lo. 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: