Per xerrar de llibres i altres coses

les nostres recomanacions

Per començar presentaré la tria de Na Xisca. M’ha comentat que possi tres llibres. Betibú de Claudia Piñeiro, Dos dies de maig de Jordi Sierra i Fabra i finalment Temps d’innocència de Carme Riera.

En quant a mí, começaré amb una de les meves lectures “obligades”: El lector de Julio Verne de Almudena Grandes, segona entrega de la col.lecció Episodios de una guerra interminable. Dins aquest estil de novel.la social espanyola m’ha agradat Sombras en el tiempo de Jordi Sierra i Fabra.
Passant a autors que escriuen en català, Olor de Colònia de Sílvia Alcàntara, m’ha fet conèixer les colònies textils de Catalunya, Natura quasi morta de Carme Riera, llibre d’intriga que m’ha posat nostàlgic ja que passa a la Universitat Autònoma de Barcelona i per acabar Plans de futur de Màrius Serra, “novel•la el peculiar entorn familiar del matemàtic Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, que va assolir projecció internacional en ple franquisme.” (aquest entorn inclou figures com Dalí).
Normalment no llegeixc contes, però el llibre que vos present i recoman és d’un amic meu metge i filòleg: Falenes de Jaume Ferrer.
Una autora rellegida gràcies a Benet i que he tornat a disfrutar és Nicole Krauss amb La historia del amor.
En una classificació personal de “llibres originals”, posaré quatre llibres: La mujer que buceó dentro del corazón del mundo de Sabina Berman; Jasper Jones de Craig Silvey; Con el corazón en la mano de Chris Cleave i En el mar hay cocodrilos de Fabio Geda.
Entre els llibres”durs” posaré Purga de Sofi Oksane.
Alguns autors consagrats però que m’agrada llegir: El sueño del celta de Mario Vargas Llosa, El cuaderno de Maya de Isabel Allende i La caída de los gigantes de Ken Follett.
Per acabar alguns llibres d’assaig: Los misterios de los números de Marcus du Sautoy, Introducción al mundo cuántico de Albert Jou, The Tipping Point (How little things can make a big difference) Malcolm Gladwell i finalment The great equations de Robert P. Crease.

Anuncis

Comments on: "les nostres recomanacions" (2)

  1. Comentari d’en Jaume: Que curiós que tots dos recomaneu en Jordi Sierra i Fabra, un en català i l’altre en castellà.

    La frase

    Alguns autors consagrats però que m’agrada llegir

    la deix per a en Thabis.

    • És un d’aquests “peros” den Marc que no indiquen una oposició clara entre sa primera part i sa segona de sa frase. Hi són perque queden bé. Perque ajuden a sa sonoritat de sa frase. Perque a en Marc li agraden 🙂 Jo ja no li tenc en compta aquestes coses, jeje. M’estim més quedar-me amb sa part positiva: EN MARC HA FET UNA ENTRADA!!!!!!!!!!!!!!!!!! YUUUUUJUUUUU

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: