Per xerrar de llibres i altres coses

Jennifer Egan va néixer a Chicago l’any 1962 i és autora d’un parell de novel.les interessants i poc convencionals, entre elles,aquesta que us present avui: El tiempo és un canalla en castellà, o El temps és un cabró en català, traducció literal, observeu la ironia, de l’original en anglès A Visit From the Goon Squad. premi dels crítics d’Estat Units 2010 i Pulitzer 2011.

9788492440719

375 pàgines

És una novel.la molt interessant i poc convencional. De fet seguim la vida d’uns quants personatges des dels anys 70 del segle passat fins a la dècada d’un futur 2020. També pot ser tractada com un conjunt de contes relacionats entre ells. I  no us penséssiu que tot això l’autora ho fa d’una manera ordenada, al contrari.

Jennifer Egan, persona influent segons la revista Time

Jennifer Egan, persona influent segons la revista Time

Un dels personatges més importants és el  productor de música Bennie Salazar i la seva ajudant Sasha. Al primer capítol Sasha té 35 anys i ja no treballa per a Bennie. Al segon capítol la veiem en la seva època d’ajudant, més endavant els capítols obren noves perspectives i nous personatges sense aparentment relació amb els anteriors. Com us deia al principi, històries independents que després es van relacionant d’una manera molt interessant. Els qui us agradi la música pop-rock teniu un alicient afegit, el propi Salazar havia estat músic abans que productor i la música és present a tota la novel.la

La pròpia autora ha comentat que les influències de la seva novel.la són d’una banda A la recerca del temps perdut de Marcel Proust i d’altra la sèrie Els Soprano. La primera influència fa referència a l’interès pel pas el temps i la segona a les històries que es creuen i formen  un tot. La voluntat de modernitat també és un ingredient important de la novel.la. Alguns crítics la volen fer deutora de Foster-Wallace, autor d’una altra de les novel.les que sembla que també ens hem de llegir: La broma infinita. Està a la llista també.

De fet vaig descobrir aquesta autora i aquesta novel.la llegint sobre els autors nordamericans de les darreres dècades que s’havien de tenir en compte. En els autors de les darreres generacions apareixia aquesta autora com una veu nova i original. El temps dirà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: