Per xerrar de llibres i altres coses

Fa ja bastant de temps que vaig llegir la primera novel.la de n’Anna Jansson, Hablaré cuando esté muerto (vaig publicar-ne la ressenya el dia 26 d’agost de 2010), i no me va acabar de convèncer, la vaig considerar simplement una novel.la entretenguda. Això va fer que fins ara no m’hagués decidit a llegir la segona publicada aquí (crec que és la 14ª que va escriure), Atrapado en un sueño (Drömmen förde dej vilse, 2010; Grijalbo, 2011; 410 pàgs.); forma part de la sèrie protagonitzada per l’inspectora Maria Wern, separada amb dos fills, el nom de la qual potser us soni de la sèrie que La 2 està emetent els caps de setmana. Per noltros, aquestes novel.les (i la sèrie, ben interpretada per l’actriu sueca Eva Röse) tenen l’interès que estan ambientades a Gotland, com les de la nostra estimada Mari Jungstedt. Potser qualque dia na Maria Wern i n’Anders Knutas podrien col.laborar en la investigació d’un cas.

Si la primera novel.la no me va satisfer del tot, aquesta segona sí que m’ha convinçut, tot i que he de reconèixer que té alts i baixos. L’escena inicial és realment impactant: na Maria Wern està tornant a ca seva a les nou de la nit i veu com tres persones amb la cara tapada estan donant una pallissa a un adolescent; totd’una hi intervé per ajudar el nin, però tot i que s’identifica com a policia, els tres assaltants l’ataquen també a ella, i al final acaba sofrint una brutal agressió, fins i tot li claven una xeringa; si no arriba a ser pels crits dels veïnats que acaben espantant els agressors, potser les conseqüències haurien estat encara més greus del que han resultat esser.

Aquest atac condicionarà l’aportació de na Maria Wern a la trama perquè, a més de quedar molt mal ferida, no es pot encarregar d‘investigar la seva pròpia agressió degut a les normes de la policia. Així, encarreguen el cas a en Per Arvidsson, un policia que s’està recuperant a dures penes de les ferides físiques i psíquiques que li va provocar ser tirotejat en acte de servei; en Per s’acaba de separar de la seva dona, té dos fills a qui només veu cada dos caps de setmana, i manté una relació “difícil” amb na Maria Wern.

Poc després de l’agressió que va rebre l’inspectora, troben una infermera morta d’una manera escabrosa en una zona molt visitada al costat del jardí botànic. El que primer sorprèn quan la troben és el gran parescut que té amb n’Erika Lund, tècnica criminal de la policia i amiga íntima de na Maria Wern. N’Erika ha començat una relació amb un metge que treballa en el mateix hospital on treballava l’infermera.

En fi, com veis la trama és interessant, i a més el nombre de sospitosos tant de l’agressió a na Maria Wern com de l’assassinat de l’inferemra no fa més que augmentar, de manera que la novel.la ens convida a intentar esbrinar si hi ha relació entre els dos fets, i també a intentar aclarir qui en són els causants (o el causant) dels crims.

Com he dit al començament, he trobat aquesta novel.la molt interessant, i clarament superior a l’anterior. Veurem si en publiquen més, començant per les primeres, que ja està bé d’haver de començar a llegir sempre les sèries pel final!

Anuncis

Comments on: "Atrapado en un sueño. Anna Jansson" (2)

 1. Ostres! tal vegada Knutas i Wern fan feina a la mateixa comissaria i no saben que tots dos són famosos :).
  No sabia o no recordava que aquest personatge també és de Gotland. Em sembla que aquesta sèrie la van fer abans al plus. Només he vist fragments d’algun capítol, però ara em sap greu, deu estar filmada a l’illa. Una bona ocasió per veure els paisatges mentre no tenim pressupost per anar-hi de visita.
  En aquest cas, podem llegir aquest novel.la directament ja que és bastant millor que l’altra.

  • Supòs que sí que fan feina allà mateix, ja que els dos són policies de Visby.

   Efectivament, la sèrie està filmada a l’illa de Gotlans, cosa que la fa especialment interessant per a noltros, independentment de que sigui bona o no (IMDb la valora per devers el 6.5). Com pots suposar, tenc tots (o quasi tots) els capítols que ha emès La 2, o sigui que ja ho saps…

   Jo crec que sí, com que no és, ni de lluny, la primera que va escriure l’autora, es pot començar perfectament per aquesta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: