Per xerrar de llibres i altres coses

Wild, l’autora Cheryl Strayed ens explica la travessera del PCT (Pacific Crest Trail) des del desert de Mojave a California, travessant Oregon i finalitzant a l’estat de Washington. Na Cheryl, una joveneta de 27 anys, no és experta en llargues excursions, però decideix començar aquesta aventura perquè en la seva vida personal ha tocat fons.

Quan ella tenia 6 anys el seu pare els va abandonar. La mare va morir sobtadament amb només 45 anys i com a conseqüència d’això els seus germans es van distanciar. A continuació na Cheryl es divorcia del seu marit i comença una vida dissoluta amb homes. Un d’ ells que és cocaïnòman fa que ella s’enganxi a la coca. El llinatge Strayed no és el seu real, és un pseudònim que ella es posa perquè representa el que ella és abans de començar aquesta aventura. En anglès strayed vol dir extraviat, perdut, anar per mal camí.

Al llarg del seu viatge la protagonista es va trobant gent molt diversa, i cada un d’ells amb un motiu per fer aquest trajecte tan dur i alhora reconfortant. Entre ells són molt solidaris. Na Cheryl, que és inexperta, es troba amb bastantes dificultats  (que no desvetllaré). Aquesta no és una biografia on hi passin fets espectaculars, simplement patim per i amb na Cheryl i també ens n’alegrem quan les coses li van bé (no sé per què parlo en plural!). Ella tenia un buit gros quan va iniciar aquest viatge en solitari, jo el vaig tenir quan vaig acabar de llegir el llibre. M’ha agradat molt llegir-lo i el recoman. Sé que s’ha publicat en castellà i es titula Salvaje.

wildCheryl

Anuncis

Comments on: "Wild, a journey from lost to found. Cheryl Strayed" (3)

  1. Gràcies per la ressenya Mercè, sembla interessant, i si a tu t’ha agradat, per mi ja és una garantia.

  2. A finals d’any s’estrena als USA l’adaptació cinematogràfica, amb na Reese Witherspoon en el paper protagonista, i amb la direcció d’en Jean-Marc Vallée, director entre d’altres de Dallas Burger… vull dir Dallas Buyers Club, pel.lícula per la que va ser nominat a l’Òscar al millor muntatge.

  3. Benet, gràcies per la confiança. Crec que a tu t’ agradaria, a n’ en Jaume no ho crec.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: