Per xerrar de llibres i altres coses

Sí, ja sé que corr el perill de fer-me pesat, però la veritat és que ja fa temps que ho tenc assumit i, a més, durant aquests dies tenc un compromís amb el blog, el de mantenir-vos informats del que passa al voltant de la gran festa dels Òscars. Així, he pensat que seria interessant que conegueu ja les nominacions del gremi dels actors, en lloc de fer com altres anys en què les juntava amb les d’altres gremis.

I és que enguany, més que mai, s’avenen quasi completament amb el que deia a l’entrada sobre les nominacions als Globus d’Or. Fixau-vos que 4 dels actors nominats per un paper protagonista ho estaven a la categoria de drama dels Globus d’Or, d’on només cau en David Oyelowo (Selma), que cedeix el seu lloc privilegiat a un Michael Keaton (Birdman) que pareix anar llançat cap al que seria la seva consagració definitiva. De les dones, les 5 nominades ja ho eren a la categoria de drama dels Globus d’Or. I els actors i actrius secundaris també mostren una coincidència espectacular: els 5 nominats al millor actor secundari ho són també als Globus d’Or, i de les actrius, només cau na Jessica Chastain, substituïda aquí per na Naomi Watts, impressionant a St. Vincent.

Les pel.lícules estan més igualades (si és que equiparam el millor elenc amb la millor pel.lícula, cosa d’altra banda molt superficial), apareixen nominades 3 pel.lícules dramàtiques i 2 còmiques. I, per no perdre el costum, enguany també comentaré el fet que els guanyadors d’aquests premis solen guanyar també els Òscars. Per no anar més lluny, l’any passat els quatre guanyadors coincidiren amb els que s’endugueren la preciada estatueta dorada. Però és que, a més, 4 de les actrius principals nominades, 4 de les secundàries, 3 dels actors principals i 3 més dels secundaris també varen esser nominats als Òscars. I fa dos anys? Idò 4 coincidències en actor principal, 4 en secundari, 3 en actriu principal i 3 en secundària, amb 3 premiats dels 4 guanyadors de l’Òscar. No és poca cosa! Haurem d’estar, per tant, molt atents als premiats.

De totes formes, el que comença a estar bastant clar és el nom de les pel.lícules i protagonistes que sonaran, i molt, d’aquí a la cerimònia dels Òscars; malauradament, emperò, haurem d’esperar un poc per poder veure la majoria de pel.lícules; la llista de dates previstes d’estrena (i un petit resum) és, per ordre d’estrena:

The Imitation Game (1 de gener): Biopic del matemàtic Alan Turing (Benedict Cumberbatch), que va ajudar a desxifrar el codi Enigma durant la segona guerra mundial

Birdman (9 de gener): Un antic superheroi del cinema (Michael Keaton) vol recuperar la fama perduda amb una ambiciosa obra a Broadway

Whiplash (16 de gener): Un jove bateria de jazz (Miles Teller, vist a Divergente) vol arribar a la fama en un elitista conservatori, amb l’ajuda d’un instructor disposat a tot (J.K. Simmons)

Siempre Alice (16 de gener): Una reconeguda professora de la Universitat de Columbia (Julianne Moore) descobreix que comença a patir la malaltia d’Alzheimer

La teoría del todo (16 de gener): Una mirada a la relació entre n’Stephen Hawking (Eddie Redmayne, vist a Los miserables) i la seva dona (Felicity Jones, vista en el darrer Spiderman i previsiblement a Inferno l’any 2016)

Into the Woods (23 de gener): Versió moderna i musical dels contes de fades dels germans Grimm, amb na Meryl Streep fent de bruixa

Alma salvaje (30 de gener): Una dona (Reese Witherspoon) recorre més de 1000 Kms a través del desert de Mojave com a teràpia després de patir una tragèdia personal

Foxcatcher (6 de febrer): Un excampió de lluita olímpica (Channing Tatum) és convidat per un multimilionari (Steve Carell) a la seva mansió perquè prepari un equip per als Jocs de Seul 1988

Sense data d’estrena:

Nightcrawler (2015): Un jove (Jake Gyllenhaal) descobreix el món del periodisme criminalista a L.A.

Cake (2015): Una dona que pateix dolor crònic (Jennifer Aniston) comença una relació amb el vidu (Sam Worthington) d’una companya seva del grup de teràpia (Anna Kendrick) que s’ha suïcidat

D’altra banda, n’hi ha ja d’estrenades:

El gran hotel Budapest (21 de març passat)

Boyhood (12 de setembre passat)

Perdida (10 d’octubre passat)

El juez (24 d’octubre passat)

En fi, aquí teniu les nominacions del gremi d’actors:

Millor elenc: Birdman o (La inesperada virtud de la ignorancia), Boyhood (Momentos de una vida), El gran hotel Budapest, The Imitation Game, La teoría del todo

Millor actor principal: Steve Carell (Foxcatcher), Benedict Cumberbatch (The Imitation Game), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler), Michael Keaton (Birdman o (La inesperada virtud de la ignorancia)), Eddie Redmayne (La teoría del todo)

Millor actriu principal: Jennifer Aniston (Cake), Felicity Jones (La teoría del todo), Julianne Moore (Siempre Alice), Rosamund Pike (Perdida), Reese Witherspoon (Alma salvaje)

Millor actor secundari: Robert Duvall (El juez), Ethan Hawke (Boyhood (Momentos de una vida)), Edward Norton (Birdman o (La inesperada virtud de la ignorancia)), Mark Ruffalo (Foxcatcher), J.K. Simmons (Whiplash)

Millor actriu secundària: Patricia Arquette (Boyhood (Momentos de una vida)), Keira Knightley (The Imitation Game), Emma Stone (Birdman o (La inesperada virtud de la ignorancia)), Meryl Streep (Into the Woods), Naomi Watts (St. Vincent)

Anuncis

Comments on: "Camí caps als Òscars 2015. Part 4: Les nominacions del gremi d’actors" (2)

  1. Vatua d’ell, hauré de reservar dies extra per anar al cinema al gener. Els distribuïdors espanyols tal vegada ho podrien haver fet millor, o són les productores qui decideixen les dates d’estrena?
    Naomi Watts està súper estupenda a St. Vincent

    • Totalment d’acord amb na Naomi Watts, com ja comentàrem després de (no durant) la pel.lícula.

      Fixa’t que hi ha poques pel.lícules nominades que no s’hagin estrenat a final d’any. Clar, així se mos acumula la feina!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: