Per xerrar de llibres i altres coses

Com ja és habitual en aquestes dates, amb l’acabament del curs volem fer un resum dels llibres que ens han agradat més durant la temporada. La majoria dels rànkings d’aquest tipus es solen fer pel desembre però nosaltres som diferents. Per a la majoria dels que ens trobem en aquest blog la nostra temporada va de setembre a juny. Sí, és clar, el curs escolar. O sigui que el veritable final d’any en molts aspectes ens ve ara, i els nous projectes per al proper any començaran a partir d’ara també.

7gPer resumir, heu de triar el millor o millors llibre o llibres que heu llegit  des del dia 1 de juliol de 2014 fins el 30 de juny de 2015. Podeu triar-ne un o crear les categories que creieu oportunes si teniu ganes de fer-ho. Altres anys hi ha hagut gent que ha parlat de millor assaig, millor novel.la negra, millor novel.la juvenil etc. Ho deixo a la vostra creativitat. Hi esteu convidats tant els que escriviu habitualment al blog com els nous amics que sovint ens visiteu.

Tenu temps fins el proper diumenge 5 de juliol al migdia i ho podeu fer com a comentari a aquesta entrada. A veure amb quins títols ens sorpreneu enguany i quines coincidències hi podrem trobar.

Anuncis

Comments on: "Millors llibres de l’any 2014-2015." (6)

 1. Benet, volia comentar-te dues coses.

  1. Sempre ho havíem fet en entrades separades, enguany ho hem de fer com a comentaris? Jo crec que és millor fer-ho com ho hem fet sempre, per dos motius:

  a) Així les seleccions tenen més difusió.
  b) En Thabis ja ha fet la seva tria en forma d’entrada a part.

  2. Quan dius que la majoria de noltros té una temporada laboral de setembre a juny, a quina majoria te refereixes?

  Mem, facem recompte:

  – professors universitaris (setembre-juliol): 4
  – professors de secundària (setembre-juny): 3
  – professora d’educació primària (setembre-juny): 1
  – professora d’educació infantil 3-5 (setembre-juny): 1
  – professora d’educació infantil 0-2 (setembre-mitjan juliol): 1

  O sigui que, si no m’equivoc (de vegades, els matemàtics podem cometre errors de càlcul), a mi me surten només 5 persones amb una temporada laboral que va de setembre a juny, i 5 persones que el mes de juliol (complet o mig) encara treballen. En fi, el diumenge ens podràs explicar els teus càlculs 🙂

  • A veure, Benet no diu res de temporada laboral. Ell xerra de “temporada”. Ell diu que sa temporada den Benet, i sembla que la de sa majoria, va de setembre a juny. Jo no hi estic d’acord però per motius diferents als den Jaume.

   Sa nostra temporada de lectura (que és el que realment importa) és de “juny” a “juny” (per ser més concrets des del dia de sa paella d’estiu d’un any al de s’any següent). I això té poc a veure amb sa feina de cada un, i amb ses vacances de cada un. Té que veure amb els origens del bloc. M’agradaria deixar això clar perquè quan comenceu a jubilar-vos (a algú no li falta gaire) el periode de lectura entenc que continuarà igual.

 2. Benet, amb el teu permís (de fet, sense 🙂 ) he col.locat la categoria de millors llibres 2014-15 com a filla de la categoria de millors llibres de l’any, tal com havies fet amb les dels altres anys.

 3. Hola, sí, ja record que els altres anys fèiem entrades independents. La idea inicial d’enguany era fer com amb els Oscars, així estava tot dins una mateixa entrada, però veig que després de la teva proposta ja l’has posada en pràctica. No t’ho tindré en compte. De totes maneres si algun amic no editor del blog ens vol proposar millor lectura, aquest és el lloc adequat. D’això es tracta , no? D’intercanviar experiències lectores. Aquest va ser l’orígen.😀
  Sobre els horaris dels membres del blog, per si algun dels nostres amics encara ho dubtava, és veritat. Tots pertanyem a diversos nivells de l’ensenyament i en alguns casos d’investigació. Aquests darrers fan feina el juliol (sense donar classes) mentre que els altres gaudim de la calor. 😉
  Gràcies per crear la jerarquia, no hi havia pensat.

  • Ara me sap greu haver fet l’entrada sense esperar la teva resposta. De totes formes, jo crec que si en el títol posam quelcom semblant al que he posat jo, quedarà clar que ens referim a la teva crida per als millors llibres de l’exercici 2014-15.

 4. Després som jo qui té fama de crear polèmica!! No es pot qualificar de creador de polèmica qui enguany canvia el sistema de fer ses tries? especialment quan ja s’han començat a enviar tries fent servir el sistema de sempre …

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: