Per xerrar de llibres i altres coses

Seleccionar un únic llibre com el millor de l’any per a mi no és fàcil si n’he llegit més d’un. Per això, i sense igualar la tria per categories d’en Jaume, el millor que puc fer és comentar-vos els llibres que he triat llegir aquesta temporada (entre parèntesi s’indica la data de lectura).

Passada la paella que inicia l’any literari d’aquest estimat i peculiar grup d’amigues i amics, vaig llegir el que ja feia més d’un any que era considerat best-seller: La veritat sobre el cas Harry Quebert d’en Joël Dicker (juliol 2014).

El següent és un llibre sorprenent, ambientat en el postfranquisme, amb policies fatxes, jovenetes estrangeres alliberades i l’intent de cop d’Estat del 23f de fons. Un escriptor de novel·les, una per mes, i els seus amics dels llibres i de la novela negra en particular, que fan tertúlies a una cafeteria de la capital es veuen involucrats amb un assessinat: Los amigos del crimen perfecto. Andrés Trapiello (agost 2014)

Recomanat per na M. José, El discípulo de Leonardo de José Angel Ortiz Olaya (agost 2014) presenta una visió del personatge molt original.

Ambientada als EEUU a l’època que desperta una joventut contestataria que descobreig les drogues, extremadament original i recomanable: Stone junction, una epopeya alquímica. Jim Dodge (agost-setembre 2014)

No cal dir res després dels comentaris d’en Jaume. Impressionant: El Leopard. Jo Nesbø (octubre-novembre 2014)

Encara que la novela d’en Jo (que n’ets de bo), hagi competit fort pel primer lloc en la tria d’en Jaume, amb la meva opinió la millor novela negra d’enguany és una obra mestra, tant per l’originalitat de la trama com pel llenguatge fluït del seu autor: Galveston. Nic Pizzolatto (novembre 2014)

En la categoria de novela espanyola he descobert un autor, Julián Sánchez, que m’ha entretingut amb dues novel·les seqüencials, amb una trama mescla de novela negra, de misteri i conspiracions, ambientades a Barcelona i Sant Sebastià: El Anticuario (novembre-desembre 2014), El restaurador de arte (desembre 2014).

Yo, el Jurado (Miken Hammer). Mickey Spillane. (desembre 2014)

Impresionant, total i absolutament recomanable per a les persones que gaudeixen de la novela negra: El nadador de Joakim Zander (gener 2015)

El estafador. John Grisham (gener 2015)

Per acabar, una “bacanal” de Michael Connelly: Cuesta abajo (abril 2015), La revocación (maig 2015) i El quinto testigo (maig 2015).

Anuncis

Comments on: "Tots m’han agradat (però un més)" (2)

  1. Ai!, Uma1 (apelatiu carinyos que per qui no ho sapiga faig servir per ferir-me a uma121) Vols dir que no mos diras res més des lllibre que més t’ha agradat enguany? Mos ho faras cercar per internet? M’agradaria conèixer algún detall més del que t’ha agradat i de qué va es llibre, per veure si m’anim a llegir-ho.

  2. Toni, la teva tria m’ha provocat tot tipus de sensacions: alegria (El Lleopard i El nadador, que no la vaig posar per no provocar un triple empat, però s’ho mereixia), culpa (Harry Quebert, ja l’hauria d’haver llegit fa potser massa temps), il.lusió (Galveston, no me’n recordava, i me fa moltes ganes), nostàlgia (Yo, el jurado; què vols que te digui, som un sentimental, i en Mike Hammer m’arriba), enveja (que puguis llegir tres Connellys nous), sorpresa (Los amigos del crimen perfecto, no la coneixia i me fa moltes ganes; ja te la demanaré i, per cert, hauria estat bé tenir la ressenya feta) i, per acabar, indiferència (la resta de llibres, sense voler ferir a ningú; de fet, no és del tot cert, però volia fer broma).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: