Per xerrar de llibres i altres coses

43 crímenes para resolver (RBA bolsillo, 2008; 159 pàgs.) és un atractiu i curiós llibre, obra d’un autor argentí, Daniel Samoilovich (Buenos Aires, 1949), més conegut per la seva obra poètica, encara que també és un destacat periodista i traductor. L’any 1980 va publicar, juntament amb el matemàtic Jaime Poniachik, la revista “Juegos para Gente de Mente“, base de l’editorial “De mente”, especialitzada en jocs d’enginy. A Espanya ha estat redactor de la revista Triunfo i del diari El País.

En aquest llibre ens planteja diferents (de fet, 43) casos i ens convida a resoldre’ls. A la contraportada ens explica que en la resolució dels casos no hi ha cap trampa, tot el que se’ns explica és cert, no hi ha trucs per enganyar-nos; l’únic que hem de tenir present és que els criminals sí que poden mentir, però sempre tendrem la possibilitat de descobrir-los. Al final del llibre hi trobam les resolucions dels casos, completament raonades, de manera que sempre ens deixen satisfets. A més, i això afegeix un plus d’interès al llibre, les resolucions sovint inclouen explicacions sobre la investigació policial i forense, de manera que, a la vegada que ens entretenim, aprenem alguna cosa.

En fi, es tracta d’un llibret ben entretengut, adequat per llegir a estones curtes (en anar en autobús o en metro), o per anar alternant amb altres llibres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: