Per xerrar de llibres i altres coses

La temporada de premis segueix el seu camí i, quasi sense donar-nos compte, estam arribant ja al final. Els dos darrers caps de setmana s’han entregat els premis dels dos gremis que faltaven, el de directors i el d’escriptors/guionistes. Amb això gairebé podríem tancar la fase prèvia, encara que aquesta nit hi ha una nova cerimònia, la dels BAFTA britànics, sense tanta relació amb els Òscars per allò del biaix que presenten cap al cinema de les Illes Britàniques. I no m’oblid dels premis del cinema independent, els Spirit Awards, que s’entregaran la nit anterior a la cerimònia dels Òscars (i dels que informaré puntualment), tot i que presenten les limitacions de les que ja hem parlat en anteriors ocasions.

Però parlem ja dels premis indicats, i comencem pel dels directors. El guanyador va ser, com l’any passat, Alejandro González Iñarritu (El renacido). En el camí es quedaren Tom McCarthy (Spotlight), Adam McKay (La gran apuesta), George Miller (Mad Max: Furia en la carretera) i Ridley Scott (The Martian).

Perquè vegeu la importància d’aquest premi cara als Òscars, cal tenir present que, des de la tercera edició d’aquests premis (l’any 1950), només set vegades el guanyador del premi no se n’ha duit el corresponent Òscar, concretament els anys 1968, 1972, 1985, 1995, 2000, 2002 i 2013; i recordem que en tres d’aquests anys (1985, 1995 i 2013), el director guanyador del premi del gremi no va ser nominat a l’Òscar (Steven Spielberg, El color púrpura; Ron Howard, Apolo 13; i Ben Affleck, Argo; resp.).

Tom McCarthy i Josh Singer (Spotlight)

Els premis dels guions són també molt clarificadors, confirmant els que, per a molts, se’n duran l’estatueta daurada d’aquí a dues setmanes. Començant pel millor guió original, el premi va ser per Spotlight (Josh Singer i Tom McCarthy), i es quedaren sense premi El puente de los espías (Matt Charman, Ethan Coen i Joel Coen), Sicario (Taylor Sheridan), Straight Outta Compton (Jonathan Herman, Andrea Berloff, S. Leigh Savidge i Alan Wenkus), i Y de repente tú (Amy Schumer).

Charles Randolph i Adam McKay (La gran apuesta)

D’altra banda, el premi al millor guió adaptat va ser per a La gran apuesta (Charles Randolph i Adam McKay), mentres que els finalistes varen ser Carol (Phyllis Nagy), The Martian (Drew Goddard), Steve Jobs (Aaron Sorkin) i Trumbo (John McNamara).

En fi, seguirem informant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: