Per xerrar de llibres i altres coses

Policía. Jo Nesbø

Quan vaig acabar de llegir Policía (Politi, 2013; Roja y Negra, 2016; 572 pàgs.), la desena i darrera novel.la publicada de la sèrie de Harry Hole, vaig pensar que faria la ressenya possiblement més curta de la història, amb només tres paraules i un signe de puntuació:

LLEGIU AQUESTA NOVEL.LA!

Però, després, vaig decidir que havia de donar més informació, potser afegint un altre signe de puntuació i deu paraules més:

LLEGIU AQUESTA NOVEL.LA, DESPRÉS DE LLEGIR TOTES LES ALTRES NOVEL.LES DE HARRY HOLE!

Ara, amb la perspectiva que em donen quasi dos dies que fa que vaig acabar la novel.la, pens que potser hauria d’ampliar una mica més la ressenya; veurem com em queda.

Per començar, he de dir que no comptaré absolutament res de la trama, i no ho faré per dos motius: el primer, per no desvetllar cap detall transcendental (que n’hi ha molts); i el segon (i més important), perquè, per disfrutar plenament de la novel.la, l’heu de llegir sense conèixer prèviament res de la trama. No llegiu ni les entrevistes que han fet a l’autor arran de la publicació a Espanya de la novel.la, reservau-les per després de llegir-la.

També he de fer una altra advertència: per llegir aquesta novel.la, és absolutament imprescindible haver llegit la novel.la anterior, Fantasma (si no l’heu llegit, no llegiu Policía!); i, de fet, seria recomanable (per coherència) haver llegit, com a mínim, les tres anteriors: El muñeco de nieve, El leopardo i Fantasma, ja que aquestes tres i Policía venen a conformar una subsèrie, a la que no posaré títol per mirar de ser completament asèptic.

Què més puc dir que no siguin obvietats? Bé, potser a aquestes alçades ja ho és però, així i tot, he de comentar que Policía és possiblement una de les dues o tres millors novel.les del gènere negre que he llegit mai. Dir que la trama és bona seria faltar a la veritat: la trama és superba! Dir que Jo Nesbø és excel.lent és dir poc: amb aquesta novel.la demostra que és un dels més grans autors de la història del gènere, deixant ben palesa la seva capacitat per manipular-nos, per convertir-nos en autèntics ninots en les seves mans.

En fi, ara sí que acab la ressenya, la resta depèn de vosaltres. I, per acabar, res millor que confirmar que hi haurà Harry Hole a les pantalles cinematogràfiques. Efectivament, ja ha començat el rodatge de l’adaptació de la setena novel.la, El muñeco de nieve (i vaja una que han triat!). L’actor elegit per interpretar Harry Hole és l’alemany Michael Fassbender; molt bé, és un actor de solvència contrastada, encara que 10 cm més baix que Harry Hole. La pel.lícula, prevista per a la tardor de l’any que ve, està dirigida pel suec Thomas Alfredson (El topo), i compta entre el repartiment amb actors tan coneguts com J.K Simmons (Juno, Whiplash), Val Kilmer (Heat, El santo), Rebecca Ferguson (Misión Imposible 5), Chloë Sevigny (Boys Don’t Cry, American Psycho) i Sofia Helin (Bron).

Anuncis

Comments on: "Policía. Jo Nesbø" (2)

  1. Ja l’he començada. Volia esperar a acabar les lectures que tenc en marxa però vaig cometre l’error (?) de pensar: a veure com comença, només una miradeta. Ara les altres lectures hauran d’esperar. Hi tindrà res a veure que aquestes altres lectures no siguin del gènere negre?. Esper editar aviat aquest mateix comentari i dir-vos si puc compartir aquestes expectatives tan altes que ens has posat Jaume. ( per experiències anteriors el sembla que sí, que ho podré fer. Will see, que es diu.

    • Mr Benet, I can see that your trip to England and Scotland was most profitable.

      Fris que acabis de llegir el llibre, mem què te pareix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: