Per xerrar de llibres i altres coses

loscrimenesdecaterEn el primer capítol ens trobem a dia 20 d’abril de 1881 i na Charlotte Ellison està llegint el diari del dia anterior , com es costum en ella, ja que ho ha de fer d’amagat amb la complicitat del majordom, en Maddock, perque son pare li ho té prohibit. Sa mare sap que ella llegeix el diari que el majordom li guarda però no s’hi fica. No està ben vist que una al·lota jove es preocupi de tot el que passa pel món. I la notícia que llegeix na Charlotte és la de la mort d’En Disraeli.

Na Sarah i n’Emily són les germanes de na Charlotte. Na Sarah viu a la mateixa casa de la família Ellison amb el seu marit, en Dominic, amb el que es va casar fa cinc anys i del que na Charlotte n’està enamorada. A la casa hi ha visites freqüents d’una tia i de l’àvia.

En els primers dos capítols s’han comès dos assassinats al carrer Cater. Chloe Abernathy, una noia jove amiga de la família i poc temps després una criada,  jove també, dels Hilton, ha estat trobada morta de la mateixa manera: estrangulada amb un filferro. El policia Pitt investiga aquestes morts, però així com avança la història veiem que això només és el començament. Així com van apareixent noves pistes els veïns i els propis membres de les famílies sospiten els uns dels altres. No explicaré més.

La novel·la m’ha semblat entretinguda. No espereu emperò una activitat galopant. L’estil és semblant al de n’Agatha Christie. Si vos agrada l’època victoriana la disfrutareu, ja que a part de la descripció dels costums de l’època, l’autora narra alguns fets històrics del moment. Jo vos la recoman.

Anne Perry (abans Juliet Marion Hulme) va néixer el 1938 a Blackheath, Londres (Anglaterra). Va passar gran part de la infància i l’adolescència a Nova Zelanda. Li agradava llegir Lewis Carroll, Arthur Conan Doyle i Agatha Christie. Després de passar cinc anys a la presó per un incident als 16 anys va canviar el nom a Anne Perry. Va partir als Estats Units i posteriorment a Anglaterra on va treballar com a hostessa i comercial. Al final dels anys 70 va començar a escriure. La seva primera novel·la és The Cater Street Hangman (Los crímenes de Cater street, 1979). Els seus llibres estan ambientats  a l’època victoriana i el seu estil és senzill. En algunes novel·les l’investigador és l’inspector William Monk i en altres és el policia Thomas Pitt.

En l’actualitat Anne Perry viu a Portmahomack a Escòcia.

 

Anuncis

Comments on: "Los crímenes de Cater Street. Anne Perry." (1)

  1. Sabia que t’agradaria! Qualque diu la llegiré.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: