Per xerrar de llibres i altres coses

La meva tria 2015/16.

El meu nom és Adrià. Si m’oferissen un passatge a Tahití o passar un estiu a Pont-Aven, crec que per poder triar hauria de menester un poc d’aire fresc o bé deixar que qualcú com un guardià invisible em digués: ” Orden i man que vagis a les dues bandes i escriguis les teves memòries”

Potser viatjant trobaria una societat negra plena de falenes, ratolins i homes litigants. Potser a Central Park trobàs un restaurador d’art. 

El que està ben clar és que si me deixau triar m’aixecaré com els del club de l’albada,  deixaré escapar un gen de les mans de la llei i faré un viatge per tota la Terra amb la bicicleta de Sumji i així en podré fer una crònica… O dues! O 813!!! … i en Truffaut, ben segur, ho filmarà. 

Hehe..

 

Millor llibre no llegit enguany però que no vaig pensar a posar l’any passat:

De ratones y hombres. John Steinbeck. Fantàstic. Hi ha ressenya feta. (Recomenació de na Mercè. Gràcies!)

Millor llibre il.lustrat:

813. Truffaut. Paula Bonet. Autora i il.lustradora. Llibre preciós!!! Manuscrit. Dibuixos amb color aquarel.la. Breu biografia i analisi de l’obra d’en Truffaut. Molt interessant. Fa ganes veure “Jules et Jim”

Millor relat curt per a joves.

La bicicleta de Sumji. Amos Oz. (Candidat al Nobel un parell d’anys). Fantàstic relat curt. Un nin que canvia una bicicleta per un tren i aquest per un ca i … troba una maquineta de fer punta  ….molt fresca. Altament recomenable. Deliciós.

Millor llibre de relats curts en català:

Falenes. Jaume Ferrer Sancho. Històries dramàtiques.

Millor llibre de relats curts en castellà:

Las armas secretas. Julio Cortázar. (Cartas de mamà-boníssim-; Los buenos servicios- espectacular  i El perseguidor- sobre en Charlie Parker)

Millor començament:

Central park. Musso.

Una dona policia de París i un home suposadament cantant de jazz se troben un matí a Central park emmanillats. Quan es desperten no recorden més que a la nit anterior eren … ella a París i ell a Irlanda. Toc francès oh la là!…Ben entretingut, sense més pretensions.

Millor segona part:

El restaurador de arte. Julián Sánchez. Un assassinat, una investigació duita a terme pels protagonistes, que no són policies sinó … restauradors d’art.

La primera part ès El anticuario però és molt millor la segona!

Millor títol:

Un gen fuera de la ley. Isabel Fuentes. Humor, ciència…(no crec que als científics d’aquest grup nostre els agradi, però no se sap mai). La protagonista és un pèl grollera, però és divertit. Entrentén.

Millor llibre “històric” relacionat amb Mallorca (recomenació de na Pau, Gràcies!):

Passatge a Tahití. Eva García Saenz, la mateixa autora de La saga de los longevos (el meu preferit!!). Tracta sobre el començament de les perles de Manacor.

Millor llibre històric… O millor assaig?

Memorias de Adriano. Marguerite Yourcenar. Boníssim el concepte del menjar. La idea del son. La idea de pau, de convivència. La idea de Roma, el concepte de ciutat. La llibertat. El càstig, la flexibilitat, la benevolència. La dona…No té cap frase intrascendent!!!

Millor trama, la més original:

Ordeno y mando. Amelie Nothomb.Trama surrealista. Un tipus es mor per casualitat a la casa d’un altre i aquest decideix suplantar-lo. Estupenda. Rapidíssima de llegir.

Millor llibre de ciencia ficció:

Crónica de Tierra 2. Jordi Sierra i Fabra. En un món de màquines una d’elles demana permís per fabricar un humà. Debat ideològic, un assassinat, una espècie de judici, tema de la violència … Molt bé! Per discutir què faríeu vosaltres…

I… Millors novel.les negres i grises:

Millor trilogia negra-esotèrica:

El guardián invisible, Legado en los huesos y Ofrenda a la tormenta. Dolores Redondo. Enganxa, però amb el primer i potser el segon ja n’hi ha prou.

Millor novel.la negra amb humor “a la catalana”:

Societat negra. Andreu Martín.  Apareix un cos de dona separat del cap. Altres assassinats cruents, un robatori, una trama xinesa, un corrupte… L’inspector i el seu confident, co-protagonistes són fantàstics.

Millor protagonista simpàtic.

Un eté a Pont-Aven. Jean-Luc Bannalec. He disfrutat. Bretanya, en francès, comissari tipus “Se ha escrito un crimen”…Veure l’entrada d’en Jaume i els comentaris. Encantador, com diu en Jaume.

Millor protagonista masculí:

Un soplo de aire fresco. Don Winslow. Sèrie Neal Carey. Molt bé!!!

Millor grup de protagonistes:

El club del amanecer. Don Winslow. Un ex-poli se dedica a fer surf i a fer de detectiu. Li encomanen que cerqui a una striper que ha de declarar contra una empresa…

Millor protagonista que perd el cap i el torna a trobar.

Los litigantes. John Grisham. D’advocats. Ben entretingut.

(Els tres darrers i El restaurador de arte són recomenacions d’en Toni. Gràcies!)

Enguany també he estat afortunada amb les lectures: m’he entretingut, he après, m’he emocionat, he rigut, he “viatjat”, he reflexionat i recol.locat opinions …. Tot això i més, gràcies a les paraules dels altres!!! Magnífic, a veure si continuo amb la ratxa. Supòs que sí… amb tot el que heu recomenat!!!

Anuncis

Comments on: "La meva tria 2015/16." (2)

  1. Això és anar just en el temps 🙂
    Moltes gràcies per les recomanacions, n’he vist d’algunes ben interessants!
    Les memòries d’Adrià em varen agradar molt, fa molts anys i en tenc un bon record.

  2. Molt bé, Pepa, vaja llargada! Pareix escrita meva. M’agraden les categories, molt divertides!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: