Per xerrar de llibres i altres coses

Resultat d'imatges de face off david baldacciL’any 2004 es va fundar la International Thriller Writers, creada per dos reconeguts autors, Gayle Lynds i David Morrell, per cobrir una mancança en aquest camp. Aquesta associació està formada per més de 2500 persones de tot el món, de les quals un 80% són escriptors i la resta, especialistes de la indústria, agents, editors i aficionats.

L’organització es financia a ella mateixa mitjançant llibres escrits pels seus membres que posteriorment són venuts a diferents editorials. Un d’aquests llibres, titulat Face Off i editat per David Baldacci, consisteix en una sèrie de relats curts, cada un d’ells escrit a duo per dos autors reconeguts que fan coincidir els seus personatges emblemàtics en la mateixa història.

Resultat d'imatges de red eye dennis lehane michael connellyRed Eye és el relat curt que varen coescriure Michael Connelly i Dennis Lehane, amb Harry Bosch i Patrik Kenzie cara a cara. D’entrada, l’aventura tenia un problema: com poder fer de forma creïble que es trobassin un policia de Los Angeles amb un detectiu privat de Boston. Però, com que, darrerament, Harry Bosch forma part de la unitat de casos oberts-no resolts, la idea va sorgir de manera natural: una nova pista en un dels casos antics en el que Bosch està treballant el condueix fins a Boston, on toparà de manera inevitable amb Patrick Kenzie.

Així, Michael Connelly va escriure les sis primeres pàgines de la història, i algunes més que contenien diferents possibles angles de la investigació futura. Va enviar aquesta part a Dennis Lehane i li va suggerir que ell afegís sis pàgines més i tancàs la història, seguint algunes de les indicacions que li enviava, si és que li agradaven. Però el temps va anar passant, i al cap d’unes setmanes de no rebre cap resposta, Connelly va enviar un altre e-mail a Lehane per demanar-li si havia rebut el seu primer e-mail. Quan Dennis Lehane li va contestar, va incloure tot el relat acabat en la resposta, havia afegit vint pàgines més!

La història, com he comentat abans, comença quan Bosch reobre un cas antic, l’assassinat fa ara 15 anys d’una adolescent de 14 anys. La nina va ser segrestada de la seva habitació una setmana abans que es trobàs el seu cos sense vida. El cas va ser arxivat per falta de proves, tot i que es trobaren emprentes d’un tal Edward Paisley, però no hi va haver manera d’implicar-lo en la desaparició i posterior assassinat de la jove. Actualment, les proves d’ADN han obert nous horitzons, de manera que Bosch ha decidit reobrir el cas. Així, parteix cap a Boston per tal d’aconseguir l’ADN de Paisley, actualment resident en aquesta ciutat de l’est dels Estats Units.

Resultat d'imatges de dennis lehane michael connelly

D’esquerra a dreta: Robert Crais, Dennis Lehane, Michael Connelly i George Pelecanos

Dos dies abans que Bosch arribi a Boston, Patrick Kenzie accepta el cas de la desaparició d’una nina de 12 anys; la policia no creu que sigui un segrest, sinó més bé que la jove deu haver partit amb algun amic, o que potser ha anat a veure el seu pare, separat de la mare des de fa temps. Un cúmul de casualitats fa que Kenzie consideri la possibilitat que Paisley, fins fa poc conductor de l’autobús escolar de l’escola on estudia la nina desapareguda, pugui tenir quelcom a veure amb la seva desaparició; o, si més no, considera interessant parlar amb ell ja que podria ajudar en la investigació.

Així, sense proposar-s’ho, Harry Bosch i Patrick Kenzie es troben mentres estan vigilant, per separat, la casa del sospitós; la trobada és bastant divertida. Una vegada que s’han explicat els respectius casos en què treballen, decideixen col.laborar, ja que investiguen la mateixa persona!

En fi, després d’haver llegit una novel.la de Dennis Lehane, i totes les de Michael Connelly, m’ha fet gràcia llegir aquest relat curt, interessant sense cap dubte. Ara bé, si no heu llegit res de Connelly (fa gràcia només pensar-ho, però podria ser, no?) i de Lehane, potser trobareu el relat una mica massa senzill, vint o trenta pàgines escrites a duo no donen per a aprofundir massa ni en els personatges ni en la trama.

Anuncis

Comments on: "Red Eye. Dennis Lehane & Michael Connelly" (2)

  1. Ui! Aquest ja és un grau d’especialització molt gran. Entenc que aquesta antologia es troba només en anglès, no?

    • Idò no ho sé cert. Crec que hi ha versió paperback, en anglès, per descomptat; supòs que Amazon t’ho pot aclarir. Jo vaig comprar el relat en versió digital a Amazon, en anglès, és clar, per 0.99 euros, crec recordar. Supòs que també hi haurà els altres relats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: