Per xerrar de llibres i altres coses

Resultado de imagen de david baldacci el sexto hombreCom ja he comentat altres vegades, llegir una novel.la de David Baldacci és sentir-se transportat directament al cel.luloide: el seu estil és àgil i directe, els seus personatges són atractius, les trames enganxen molt, en fi, que les seves novel.les són fàcilment convertibles en pel.lícules, només cal trobar un productor disposat a apostar per elles.

El sexto hombre (The Sixth Man, 2011; Ediciones B, 2013; 470 pàgs.) és la cinquena novel.la protagonitzada per Sean King i Michelle Maxwell, la parella d’exagents del servei secret, ara detectius privats, i, com no podia ser d’altra manera, segueix la tònica d’addicció i descàrrega d’adrenalina de la resta de novel.les de la sèrie. L’únic emperò d’aquestes novel.les, com ja he comentat alguna altra vegada, és la seva excessiva llargada. Resultado de imagen de david baldacci el sexto hombreSense arribar als extrems de Thomas Wolfe (ben retratats a la impecable pel.lícula El editor de libros, ara en cartellera), Baldacci allarga una mica massa les seves novel.les, jo crec que amb unes 100 pàgines menys podria contar la mateixa història, i no tendria tants de moments “perduts”. Però bé, com que la història és interessant, aquest (el de la llargada) és un detall al que, al final, no li dones massa importància.

La trama ens duu al món dels serveis de seguretat americans. Edgar Roy, un jove amb una memòria i una capacitat d’anàlisi prodigioses, forma part d’un programa de seguretat d’una empresa privada contractada pel govern americà. Un bon dia es descobreixen els cadàvers de sis persones en la casa de Roy, de manera que és acusat dels seus assassinats i és detingut en una presó de màxima seguretat. El seu advocat, convinçut de la seva innocència i de que tot és un muntatge, contacta amb King, antic amic dels temps en què Sean va estudiar Dret, perquè l’ajudi a demostrar-ho. Però quan King i Maxwell s’encaminen cap al lloc on s’han de reunir amb l’advocat, el troben mort d’un tir en el seu cotxe. A partir d’aquí, la vida de la nostra parella de detectius es convertirà en una carrera d’obstacles per tal de seguir vius mentres intenten aclarir, per una banda, qui va matar l’advocat i, per l’altra, si Roy és innocent. A mesura que avanci la investigació, aniran descobrint que darrera tots aquests fets s’hi amaga gent molt poderosa, i que les seves possibilitats de sortir-ne ben parats són molt petites.

En fi, com ja vos he dit, es tracta d’una novel.la molt entretenguda, potser una mica massa llarga, però certament entretenguda.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: