Per xerrar de llibres i altres coses

Angle editorial. Febrer, 2017. 151 pgs      L’Addie Moore és una vídua que té per veí en Louis Waters, també vidu. Tots dos viuen en un poble petit on tots saben de tothom. A la segona pàgina de la novel·la n’Addie visita en Louis i li fa la valenta proposta d’anar a dormir amb ella (res de sexe, diu) sinó de sentir-se acompanyada. I de parlar. I n’Addie deixa que en Louis s’ho pensi.

  El que ve a continuació és la història de dues persones grans que comparteixen històries, que parlen de la seva vida, de la dels fills…ai, els fills! i dels néts i de…bé, no us dic res més. La manera en què està escrita és força original. Les oracions són senzilles, els diàlegs curts…com si les paraules també fossin velles i per tant la redundància ja no hi tingués cap sentit, com si fos una pèrdua de temps malbaratar paraules sobreres perquè el temps s’ha de mesurar.

  Aquesta novel·la és senzilla, tendra, tranquil·la i entretinguda. No hi cerqueu acció trepidant, ni assassinats a dojo. Jo la recomano.

No som partidària d’explicar massa coses sobre la vida dels escriptors, ja que a sant Google avui en dia es pot trobar molta informació; però el que sí vos explicaré és un detall que a mi em va arribar al cor. El febrer de 2014 els metges van diagnosticar un càncer terminal a Kent Haruf. A partir d’això, ell va dedicar totes les seves forces a escriure aquesta novel·la. Va aconseguir acabar-la i el novembre d’aquell mateix any, just després d’haver entregat les darreres correccions a l’editorial, va morir. Tenia 71 anys.

(Angle Editorial. Febrer 2017. Títol original: Our Souls At Night. 151 pgs.)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: