Per xerrar de llibres i altres coses

Els cinc supervivents

Pel camí han quedat els llibres d’en Jean- Luc Bannalec, de na Eva Garcia Saenz de Urturi,  de na Dolores Redondo, de na Maria Oruña i inclús el darrer d’en Jaume Cabrer entre altres. Tots amb les seves llums i ombres. Dit això, aquest any he decidit parlar-vos de cinc llibres. Els tres primers són llibres publicats fa uns anys però que he descobert recentment , alguns per casualitat i altres per recomanació;  els dos darrers són novetats del 2016-17, encara que segur que coneguts per tots.

“Un millón de gotas” d’en Victor del Árbol;  catalogada pels entesos com a novel·la negra. Explica la història d’un advocat que rep la notícia del suïcidi de la seva germana en circumstàncies estranyes. A partir d’aquí es barreja la seva vida personal,  la recerca per saber què  li ha passat a la seva germana i el descobriment del passat ocult de la seva família. Una història dura que no dona treva.

“Te dejé ir” de na Clare Mackintosh;  no sé com la cataloguen  els entesos,  jo diria que és una novel·la d’intriga. En un segon ens pot canviar la vida i això és el que li passa a la protagonista del llibre, però darrera del desgraciat incident hi ha molt més. Simplement sorprenent.

“La última confidencia del escritor Hugo Mendoza”  d’en Joaquim Camps; en Sebastià ja va fer la ressenya l’agost passat, però a mi em va fer passar una molt bona estona i per tant insisteix.   Un professor d’Universitat accepta investigar la desaparició d’un home, que  tot i que fou declarat mort,  la seva vídua té indicis que podria estar viu. Trepidant, divertida, absorbent. Bona lectura d’estiu.

“Patria” d’en Fernando Aramburu; una realitat espinosa on l’autor no deixa de banda a cap dels actors que tristament participaren en aquest conflicte. Lectura per recordar,  per entendre, per empatitzar  i per prendre nota.

“Media vida” de na Care Santos; el punt de sortida el marca un fet produït durant  l’etapa adolescent que compartiren, en un internat de monges, les cincs protagonistes del llibre. A partir d’aquí l’autora ens relata cap on ha anat la vida d’aquestes dones i en què s’han convertit . Un relat a pics irònic i a pics dramàtic, que es fa molt entretingut.

Anuncis

Comments on: "Els cinc supervivents" (1)

  1. Coincidim en un. Els altres llibres que recomanes no els he llegit. Me’ls apunt!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: