Per xerrar de llibres i altres coses

Enguany, a diferència d’altres anys, no he inaugurat les entrades del millor llibre de l’any; magnífic!

Com sempre faig, començaré l’entrada fent un repàs de les nacionalitats dels autors que he llegit. Enguany he llegit 36 novel.les i 5 relats curts, amb un país que destaca molt per damunt del altres. Així, 18 novel.les (la meitat de les llegides!) i 3 relats curts venen dels Estats Units (encara que, de fet, un d’ells està coescrit per dos autors americans). Seguint per ordre invers, he llegit 6 novel.les d’un autor belga (sabeu qui és? Una pista: no és ni petit, ni duu mostatxo, ni es passa la vida parlant de les seves cèl.lules grises). Suècia aporta 5 novel.les i un relat curt; Anglaterra, 3 novel.les; i Alemanya, Espanya, Dinamarca i Noruega sumen una novel.la perhom. Finalment, el relat curt restant correspon a Canadà.

Bé, passem a les recomanacions. Seguiré utilitzant la mateixa codificació dels darrers anys per indicar si les novel.les triades pertanyen a qualque sèrie i, en cas afirmatiu, si són la primera novel.la de la sèrie, per tal que sapigueu si es pot llegir la recomanació directament, o si primer s’hauria de llegir una altra novel.la de la sèrie. Així, he indicat amb (0) els llibres que no formen part de cap sèrie, amb (1) els que, formant part d’una sèrie, són la primera novel.la de la sèrie o la primera que s’ha publicat a Espanya i, finalment, amb (2) els que formen part d’una sèrie amb novel.les anteriors publicades a Espanya.

Millor novel.la negra del millor autor de novel.la negra de l’actualitat: Del otro lado (2) (Michael Connelly). Sé que és una categoria feta a mida, però… com podria deixar de recomanar una novel.la del millor, i més si és tan bona com aquesta!

Millors novel.les negres nòrdiques: Vull recomanar-ne dues. Evidentment, he de començar per la del millor autor d’aquelles terres (i de bona part del món): La sed (2) (Jo Nesbo), realment espectacular. Però també vull recomanar una altra sèrie de novel.les; tot i que molts ja hem vist la corresponent pel.lícula que adapta la novel.la que he llegit enguany, la tercera de la sèrie, la recoman igualment perquè és fantàstica: El mensaje que llegó en una botella (2) (Jussi Adler-Olsen).

Millor novel.la negra ambientada a la Bretanya: Òbviament, el viatge se mereix una categoria. Aquí tenc dubtes seriosos, o sigui que posaré les dues novel.les finalistes. Per la seva significació durant el viatge: Maigret y el perro canelo (2, però no és necessari llegir-les per ordre) (Georges Simenon). I per haver estat el causant del viatge: Muerte en las islas (2) (Jean-Luc Bannalec).

Millor descobriment de l’any: Indiscutiblement, qualsevol de les tres que he llegit d’un autor ja consagrat però del que fins enguany no havia llegit res; posaré la primera novel.la de la sèrie: Un trago antes de la guerra (1) (Dennis Lehane), boníssima.

Per acabar, el meu millor llibre d’enguany ha estat (sé que no sorprendré a ningú, però és que m’ha agradat molt):

                              DEL OTRO LADO, de MICHAEL CONNELLY

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: