Per xerrar de llibres i altres coses

7 llibres del 2017

Enguany no hi ha cap llibre que m’hagi captivat com el mític Atlas furtiu o com El corazón helado, però he passat molt de gust de llegir aquests “7 magnífics”.

Millor argument ben construït: Assutzenes dins el mirall. Guillem Rosselló Bujosa. Sorprenent. El títol tira enrere, ho sé, però la trama es boníssima. Una padrina condenada per haver assassinat el seu home surt de la presó i torna al seu poble, cosa que trasbalsa la família. La néta, obligada a cuidar-la, va descobrint el que va passar.

Millor novel.la negra encantadora. Muerte en las islas. Jean-Luc Bannalec. Boníssim, molt simpàtic, tant com el primer de la sèrie.

Millor trama truculenta: El cuento número 13. Diane Setterfield. Trama difícil, plena de secrets. Una dona rep l’encàrrec d’escriure sobre una escriptora de vida misteriosa que mai no va escriure “el conte número 13”. Molt ben dosificada la informació que se’t proporciona.

Millor llibre de relats curts: Matèria grisa. Teresa Solana. Relats curts. Tots intensos. Racisme, gelosia, dobles vides, personalitats amagades, … Uf! Molt ben escrit.

Millor títol : Mai no sé què fer fora de casa. Neus Canyelles. Molt original perquè enllaça cada conte amb un conte clàssic. El més interessant és llegir els clàssics just abans!

Millor llibre infantil. La meravellosa medicina de Georges. Roald Dalh. Fantàstic, absurd, políticament incorrecte, molt divertit. Com sempre aquest autor és un encert! (Comprat a Birmingham!!! L’he llegit en anglès!!!)

Millor assaig. La poesia de los números. Cómo las matemáticas iluminan mi vida. Daniel Tammet. Tendre i peculiar la visió del protagonista. Ell es defineix com a sinestèsic i té la síndrome del savi. Diu que no va entendre el que li passava fins que va conèixer en Rain Man, el vertader. L’escriptura és la seva forma d’encarar el món. Enganxa. Molt

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: