Per xerrar de llibres i altres coses

Fa uns mesos vaig llegir Años de sequia ( The dry 2015), una novel.la negra d’una autora australiana que ha estat un èxit internacional. M’havia proposat no fer ressenyes d’obres d’aquest gènere donat que ja tenim un expert en el tema però no m’hi he pogut resistir. Es tracta d’una novel.la que es llegeix molt bé, té elements molt interessants que en fan recomanable la lectura i he trobat que us n’havia de donar notícia.

años-de-sequia-187x300.jpg

368 pàgines

Aaron Falk viu a Melbourne i és un policia que es dedica a la investigació de delictes financers. La sobtada i violenta mort del seu amic d’infantesa i la seva família li fa trencar la promesa que s’havia fet de no tornar mai més al seu poble d’origen, Kiewarra, el lloc on es va criar. Ell pensa que només es quedarà dos dies per al funeral, però el pare d’en Luke, el seu amic, li demana que investigui la seva mort. A partir d’aquí es desenvoluparà el cas que tindrà unes implicacions molt personals per a Falk, no només per l’amistat d’infantesa, sinó pel retorn dels fets del passat que van fer que se n’hagués d’anar.  Falk trobarà una valuosa ajuda en el sergent Greg Raco, el cap de la policia local.

L’hostilitat del poble inhòspit amb una sequera que dura ja dos anys és el correlat de l’hostilitat que rep Falk a conseqüència d’aquests fets que esmentava al paràgraf anterior. L’atmosfera és sufocant i mostra una Austràlia allunyada del glamour de les seves capitals. Un món rural sense esperances, amb desconfiança, odi i rancor al que s’ha d’enfrontar el nostre protagonista. També haurà d’assumir i resoldre el misteri del passat per a tirar endavant i esbrinar si té alguna relació amb les morts que ara investiga.

Com heu vist, la novel.la és escrita el 2015 i publicada en castellà el 2017, ha estat un gran èxit, traduïda a 20 idiomes i és la primera obra de la seva autora. Si us ha agradat, he vist que ha publicat una segona novel.la, Force of nature (2017) amb el mateix Aaron Falk però aquesta vegada dins els seu àmbit de delictes financers a Melbourne.

Recomanada per a lectors de novel.la negra que vulguin allunyar-se a altres latituds i respirar altres ambients. No la deixeu passar.

Anuncis

Comments on: "Años de sequía. Jane Harper." (1)

  1. Primer de tot, Benet, encantat que facis una ressenya d’una novel.la negra, només faltaria! A més, jo encara no he arribat tan lluny 🙂 Realment pareix una trama interessant, no la descart.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Núvol

Per xerrar de llibres i altres coses

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

LLIBRES & ROSELLES

Lectures i ressenyes

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: