Per xerrar de llibres i altres coses

Resultado de imagen de harlan cobenRealment, això de tenir una llista d’autors favorits tan llarga, i tan creixent, com la meva fa que, llevat dels considerats imprescindibles (amb Michael Connelly al capdavant), n’hi hagi de molt bons que només llegeixi massa de tant en tant. I un dels més destacats d’aquest club és Harlan Coben (Newrak, New Jersey, 1962), un exjugador de bàsquet de 1’94 d’alçada que, ja en el seu darrer any de carrera, va decidir que volia dedicar-se a l’escriptura; sempre que llegesc una novel.la seva me deman per què no en llegesc més sovint, si és boníssim! I això que encara no he encetat la seva sèrie regular, la protagonitzada per Myron Bolitar, representant d’esportistes i també exbasquetista, però més bo que Coben, ja que Bolitar va arribar a debutar amb els Boston Celtics.

La darrera novel.la que he llegit d’aquest excepcional autor (el primer en guanyar els premis Edgar, Shamus i Anthony, a més del RBA) és El bosque (The Woods, 2007; Círculo de Lectores, de RBA, 2008; 413 pàgs.). El protagonista de la novel.la és Paul Copeland, fiscal del districte, un home que fa vint anys va viure una experiència terrible que ara se li torna a presentar. Als 18 anys, Paul era monitor del càmping del pare de la seva atlota; un dia, quatre nins que allà s’allotjaven s’internaren en el bosc dels voltants i no en tornaren a sortir; Camille, la germana petita de Paul, n’era un dels quatre. Apareixeren dos cadàvers, amb símptomes d’haver estat assassinats, però no el de Camille ni el de Gil, un altre dels quatre amics desapareguts. Els pares de Paul no pogueren resistir el dolor i la mare va fugir sense donar cap explicació, mentres el pare de Paul anava cada dia al bosc amb una pala a cercar el cadàver de la seva filla.

Resultado de imagen de harlan coben el bosque circulo de lectoresAra, vint anys després, Paul s’ha convertit en el fiscal del districte, vidu i amb una filla de sis anys, i es troba enmig d’un judici molt complicat: el de la presumpta violació d’una prostituta a mans d’uns universitaris, un dels quals és el fill d’un home molt poderós de la regió, que farà el que sigui per evitar la presó al seu fill. I enmig d’aquest embolic, la vida de Paul és a punt de rebre un trasbals immens. La policia ha trobat un cadàver sense identificar, amb proves que el relacionen amb Paul, de manera que li demanen que vagi al depòsit per veure si el pot identificar; i quina sorpresa se’n durà Paul quan la persona morta resulti ser Gil, l’amic de la seva germana que suposadament havia mort fa vint anys! On ha estat tot aquest temps? I el que és més important: la germana de Paul també va sobreviure a la matança del càmping? Ah, amics meus, haureu de llegir la novel.la (o convidar-me a una canya) si voleu saber les respostes a aquestes preguntes.

En fi, una trama excel.lent, un tractament judicial magnífic i una resolució de la que no en diré res converteixen aquesta novel.la en el que els americans anomenen un must-read book. Ja m’enteneu.

Finalment, La Pregunta: realment estaré tant de temps a tornar llegir una novel.la de Harlan Coben? Sincerament, esper que no!

Anuncis

Comments on: "El bosque. Harlan Coben" (1)

  1. Aquest autor no l’he llegit mai, però és el que tu dius, no podem estar en tot. Queda apuntat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Núvol

Per xerrar de llibres i altres coses

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

LLIBRES & ROSELLES

Lectures i ressenyes

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: