Per xerrar de llibres i altres coses

Abans que res, facem un repàs de com està el panorama editorial espanyol referent a Michael Connelly. He de dir, emocionat, que ja hem arribat a on havíem d’haver estat des d’un bon principi: no tenim pendent cap novel.la intermèdia; m’explic: a la fi, s’han publicat totes les novel.les des de la primera, El eco negro (The Black Echo, 1992), fins a El lado oscuro del adiós (The Wrong Side of Goodbye, 2016), un total de 29 novel.les. D’aquestes 29, 19 les protagonitza Harry Bosch, 5 el seu germanastre Mickey Haller, 2 altres el periodista Jack McEvoy, i una novel.la perhom, per a Terry McCaleb, Cassie Black i Henry Pierce. No compt aquí les interseccions, que n’hi ha bastantes. Per exemple, Bosch ha sortit (poc o molt) en 4 novel.les de Mickey Haller, mentres que aquest ha sortit en 3 de les 19 novel.les de Bosch. La imatge adjunta mostra les 29 novel.les, a més del recull d’articles periodístics Crónica de sucesos (Crime Beat: A Decade of Covering Cops and Killers, 2006). Espectacular, no?

A partir d’aquí, només cal esperar que aviat es publiquin les (fins ara) tres darreres novel.les que ha escrit Michael Connelly: The Late Show (2017), la primera novel.la protagonitzada per la jove detectiu de la policia de Los Angeles Renée Ballard, Two Kinds of Truth (2017), la 20ª novel.la protagonitzada pel nostre heroi Harry Bosch, i Dark Sacred Night, que, de fet, es publicarà als Estats Units el proper mes d’octubre, i on coincidiran Harry Bosch i Renée Ballard. Pareixia que mai no havíem de fer net de novel.les pendents, però ja està, llest. Per cert, demanaria que les dues (el mes d’octubre en seran tres) que falta publicar es publicassin per ordre, tal com les he enumerat jo.

Resultado de imagen de los dioses de la culpaEn fi, parlem de Los dioses de la culpa (The Gods of Guilt, 2013; Alianza de Novelas, 2018; pàgs.), la cinquena novel.la de la sèrie de Mickey Haller i, com és habitual en aquesta sèrie, centrada principalment en un judici. La novel.la arrenca amb Haller defensant, com sigui, un acusat de robatori amb arma de foc. No hi ha millor carta de presentació d’un Mickey Haller que es troba enmig d’una situació (o, millor, no-situació) familiar molt dolorosa (no puc dir res més, llegiu la novel.la anterior).

Més tard, Haller rep un missatge en el seu telèfon on la seva secretària li demana que la cridi tan aviat com pugui, seguit de 187, el codi que indica que es tracta d’un assassinat. Així, Haller es posa en marxa immediatament, conscient que els casos d’assassinat solen ser els més ben pagats, tot i que també solen ser els més complicats, a més del fet que, la majoria de vegades, els acusats són certament culpables, cosa que fa que l’experiència de conviure amb ells no sigui gens agradable. Però el que Haller no podia imaginar és que la víctima havia estat una antiga client seva, una prostituta a qui creia que havia ajudat a reformar i que es pensava que actualment residia a Hawai, tot i que resulta que ja feia temps que havia tornat a Los Angeles i al seu antic ambient. El cas serà especialment dur perquè involucra algunes persones amb qui, fa un temps, Haller va tenir més d’una topada gens amistosa.

Amb una habilitat que ja mos havia mostrat en les anteriors novel.les de Mickey Haller, Connelly ens endinsa dins del món judicial, la batalla (legal i estratègica) entre advocats i fiscals, la relació que s’estableix amb el jutge i els membres del jurat, als que el pare de Haller anomenava Els deus de la culpa perquè ells tenen el poder de declarar culpable o innocent a l’acusat. I tot això, mesclat amb la recerca d’informació, testimonis i demés temes relacionats amb les trames judicials. Per cert, Harry Bosch surt, en persona i en una referència a ell, en dos molt breus passatges de la novel.la.

Es tracta, com no podia ser d’una altra manera, d’una magnífica novel.la que, de fet, hauríem de classificar com thriller judicial, encara que, per no afegir categories al blog, la deixarem con novel.la negra. Llegiu-la i disfrutareu de cada pàgina.

Anuncis

Comments on: "Los dioses de la culpa. Michael Connelly" (1)

  1. Ja he comentat altres vegades que les novel.les de judicis no són les meves preferides, tot i que estic d’acord en que Connelly ho fa molt bé. M’ha alegrat més que hi hagi nous Harry Bosch i també una nova jove detectiu. Li farà en Harry de mentor?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Núvol

Per xerrar de llibres i altres coses

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

LLIBRES & ROSELLES

Lectures i ressenyes

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: