Per xerrar de llibres i altres coses

Trampa mortal. Lee Child

Resultat d'imatges de jack reacherSeguint l’ordre (que sembla) pseudoaleatori de publicació, ara ens arriba Trampa mortal (Tripwire, 1999; RBA, 2018; 537 pàgs.), la tercera novel.la de la sèrie protagonitzada per Jack Reacher, una sèrie darrerament popularitzada gràcies a dues pel.lícules de l’increïble i solvent Tom Cruise. Tot i que els seus escassos 170 cm poc tenen que veure amb els devers 195 cm i 115 kgs de pur múscul del Jack Reacher literari, les dues pel.lícules, adaptacions de les novel.les Un disparo (One Shot, 2005; la novena) i Nunca vuelvas atrás (Never Go Back, 2013; la divuitena), aconsegueixen plasmar perfectament l’esperit de les novel.les de Lee Child, l’autor anglès (de Coventry) nascut l’any 1954 i des de fa molts anys resident als Estats Units, on situa les seves ja 23 novel.les de la sèrie. Com a curiositat, Child escriu algunes novel.les narrades en primera persona i d’altres narrades en tercera persona. La primera d’elles, Killing Floor (1997), coneguda aquí com Zona peligrosa i narrada en primera persona, va aconseguir els premis Anthony i Barry a la millor primera novel.la, a més d’altres nominacions. Tornant a les adaptacions cinematogràfiques, cal dir que Tom Cruise borda el paper del protagonista, i que el propi Child fa un petit cameo en cadascuna d’elles.

Les novel.les de Jack Reacher són novel.les on l’acció n’és una part primordial, encara que també s’entretenen en aspectes més personals, sempre en relació amb el passat de Reacher, i amb el fet que és un solitari, un nòmada dels Estats Units, mai no para més del compte en cap lloc i sempre està a punt per ajudar a la gent en causes justes. La seva condició d’expolicia militar fa que sigui pràcticament invencible tant en l’ús de les armes com en la lluita cos a cos, i mai no té por d’enfrontar-se a qui sigui, independentment del nombre d’adversaris, encara que sovint en pateix conseqüències físiques.

Resultat d'imatges de TRAMPA MORTAL lee childEn la novel.la Trampa mortal, narrada en tercera persona, trobam en Reacher treballant d’incògnit d’excavador de piscines a Cayo Hueso (Key West), situat a la part més meridional dels Cayos de Florida. La seva vida apacible canviarà quan apareixi un detectiu privat demanant per ell. Reacher, per tal de mantenir l’anonimat i, també, perquè no coneix el motiu pel qual el cerquen, intenta treure-se’l del damunt fent-li creure que ell no és l’home a qui cerca.

Poc després, l’investigador apareix mort, cosa que farà que Reacher es posi a investigar per a qui treballava, qui el volia localitzar. El rastre de l’investigador privat el durà fins a Nova Iork, on es veurà involucrat en la investigació d’un militar desaparegut a la guerra de Vietnam; els pares del militar volen descobrir què li va passar al seu fill: va morir a la guerra?, va ser fet presoner pels vietnamites?, o va aconseguir sortir amb vida d’aquell infern?

El detectiu mort treballava per a un antic conegut de Reacher, i aquest descobriment li despertarà records ja oblidats, i també el posarà en contacte amb la filla del vell conegut, per qui en Reacher sempre havia sentit quelcom més que amistat però que mai no li va voler confessar per por de rompre la relació amb son pare. Ara, molts anys després, les coses poden canviar, i Reacher s’aliarà amb aquesta dona per tal d’intentar resoldre el cas, encara que algú molt poderós intentarà evitar-ho, ja que es podria destapar un secret inconfessable que li arruïnaria la vida opulenta de la que disfruta actualment.

En fi, si voleu passar una bona estona, llegiu aquesta entretenguda i ben escrita novel.la, no vos ne penedireu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Núvol

Per xerrar de llibres i altres coses

Llibres i amics

Per xerrar de llibres i altres coses

Per xerrar de llibres i altres coses

L'illa dels llibres

Per xerrar de llibres i altres coses

LLIBRES & ROSELLES

Lectures i ressenyes

Les Contraportades

Un bloc, sobretot, sobre llibres

Naucoris

Literatura & Companyia

%d bloggers like this: