En busca de Rachel Wallace. Otoño temprano. Un lugar salvaje. Robert B. Parker

En busca de Rachel Wallace. Otoño temprano. Un lugar salvaje. Robert B. Parker

Ja fa bastant de temps (concretament, un 29 de maig de 2009), en Benet va fer una magnífica entrada que va titular Marató Nothomb (Amélie), on parlava de ni més ni menys que 10 novel.les d’aquesta autora belga-japonesa. No vull (ni tampoc no puc) repetir el mateix amb en Robert B. Parker, però sí que he volgut agrupar 3 novel.les seves en una sola entrada, i explicaré els meus motius.

Primer de tot, ho faig per no arribar a 15 entrades meves consecutives en el blog (amb 13 ja n’hi ha prou, encara que amenaç amb fer-ne una altra ben aviat); en segon lloc, perquè crec que hi ha més possibilitats que llegiu una ressenya de tres novel.les d’un mateix autor que tres ressenyes d’una novel.la de l’autor considerat (encara que cada ressenya sigui d’una novel.la diferent, com és el cas); en tercer lloc, com que les novel.les són curtetes, és totalment possible fer una entrada que no sigui massa llarga (sobretot, si acab aviat aquests preliminars); i, finalment, només he inclòs 3 novel.les i no 10 com en Benet perquè no n’he llegit més (de fet, no n’he trobat més, encara…). En fi, passem a la multi-ressenya.

Les tres novel.les que resseny corresponen a la bona (i entretenguda) sèrie protagonitzada pel dur (encara que sensible) detectiu privat Spenser (un esplèndid Robert Urich a la sèrie de televisió); concretament, són les número 6, 7 i 8 de la sèrie.

A la novel.la En busca de Rachel Wallace (Looking for Rachel Wallace, 1980; ed. Ariel, 1988; 188 pàgs.), n’Spenser és contractat per una important editorial perquè protegeixi na Rachel Wallace, una escriptora feminista radical i lesbiana que ha rebut amenaces de mort degut a que la moral de l’època no accepta les seves novel.les, ni la seva condició de lesbiana. Però quan el supermascle Spenser coneix a na Rachel, aviat els dos forts caràcters xoquen i passa l’inevitable, que ella no el vol veure ni en pintura. El veritable problema es presenta quan ella és segrestada i n’Spenser l’ha d’intentar alliberar. Una novel.la amb n’Spenser al seu millor nivell.

Otoño temprano (Early Autumn, 1980; ed. Ariel, 1988; 222 pàgs.) és una novel.la de n’Spenser atípica, on coneixerem la vessant més humana d’aquest dur detectiu privat. Una dona el contracta perquè recuperi el seu fill de les mans del seu exmarit, que no li vol tornar, encara que ella té la custòdia legal del nin. Quan n’Spenser va a cal pare de la criatura, troba un nin maleducat, que passa de tot, que no vol anar a l’escola, que tant li fa estar amb el pare com amb la mare, que cap dels seus dos progenitors l’eduquen com cal sinó que l’han convertit en l’arma per a les seves disputes. N’Spenser, vist el panorama, decideix fer una cosa inaudita: es queda ell mateix amb el nin i l’intenta educar com millor sap, a la vegada que investiga la vida dels dos pares amb l’esperança de trobar motius perquè un jutge els llevi la custòdia als dos. Una novel.la realment entranyable.

IMG_20150103_202022730Un lugar salvaje (A Savage Place, 1981; ed. Ariel, 1988; 188 pàgs.) és una autèntica meravella del hardboiled, plena de lluites, persecucions, dispars, morts, nassos esclafats, en fi, de les que llegeixes sense ni respirar. Na Rachel Wallace (sí, la de la primera novel.la que he ressenyat aquí) convenç n’Spenser perquè accepti fer de guardaespatlles de na Candy Sloan, una amiga seva que fa de periodista per a una cadena de televisió de Los Angeles, i cap allà se’n va n’Spenser. Resulta que un amic de na Candy, especialista de cinema, ha estat testimoni involuntari del que podria ser un cas de corrupció en uns importants estudis: ha vist com el director d’una pel.lícula entregava diners a un conegut delinqüent. Na Candy Sloan vol descobrir tota la veritat i, així, fer el reportatge de la seva vida, però això la durà a col.locar-se en el punt de mira de moltes armes, de manera que n’Spenser es veurà en veritables problemes per protegir-la dels seus enemics, així com del propi afany de notorietat de la periodista. Com he dit abans, senzillament brutal!

Per acabar, comentaré que les dues principals sèries de novel.les d’en Robert B. Parker, Spenser i Jesse Stone, s’han continuat publicant després de la seva mort. L’antic periodista (nominat al Pulitzer), i ara escriptor a temps complet, Ace Atkins ha publicat ja 3 novel.les de n’Spenser, mentres que l’escriptor de novel.la negra i productor cinematogràfic Michael Brandman amb 3 novel.les, i l’escriptor de novel.la negra i poeta Reed Farrel Coleman amb 2 (fins ara), han seguit les històries d’en Jesse Stone

En fi, res més… per ara!

2 respostes a “En busca de Rachel Wallace. Otoño temprano. Un lugar salvaje. Robert B. Parker

  1. Les tres ressenyes fan venir ganes de llegir les novel·les, però crec que “Un lugar salvaje” seria massa salvatge per a mi, no?

  2. Bé, una mica violenta sí que ho és, pels teus gustos, però tampoc no tant com altres coses que hem llegit. De les tres, la que potser t’agradaria més és Otoño temprano, pel component humà que hi és present. De totes formes, les tres són curtes i bones de llegir.

Deixa un comentari